加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [討論]хみЯ⑦ヲ娘現時的情況
載入中 ...
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
I-See幣 88946 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 :Kaikoey:
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
來自 tamaki-ism
狀態 離線
  閱讀全部
帽仔真是有心機 :)
我不像你般逐個成員分析啦,你已經做得很詳細。
以下說是,只為個人猜則,或個人意見,有什麼說得不好,請多多包容。

講句心底話,我已經有好一大半變了做唯飯啦。(只喜歡早安單獨本命)
相信有不少飯也會變成這樣吧。
我實在不能說謊、裝成自己還很喜歡早安,很支持著的樣子。
我不能。
請原諒我這樣說,因為一次又一次的打擊,對我影響實在太大。
承受不了,也接受不了。

緋聞事件
對於各人拍拖事件,我一向不持反對態度。
少女喜歡拍拖是無可否認的事實,相信大家很多時都會覺得UFA管得太嚴吧?
只是嚴厲,是無可厚非的。
在日本,早安無疑是個偶像團體,嚴禁拍拖是很正常的。
想法就是這會有什麼「令異性支持者失望的影響」… 當然我不認同。
但一個藝人要生存,私隱就要好好處理,
加上在FRIDAY彷佛要整死早安的這期間,行動當然要好小心。

藤本被拍到後,一直都知道會有事發生,但說實我想不到會如此突然。
只是,UFA絕不會放過這個賺錢機會,於是還把她留在H!P中,我對此感到安慰。

藤本離開後,早安實力大大減少。
而且隊長人選亦未成大器。
小愛剛接副隊就馬上要變成隊長,當中壓力有多大,相信不需要我講吧。
在留下的七人當中,說真一句又有誰最適任隊長此職?
細看之下,過了這麼多事,剩下的全部都只是小女孩,還有很多經驗要吸取。
加上中國留學生加入,對早安絕對是個考驗。
大家都見到當初跟她們最談得來的就是吉澤,她走後我一直擔心兩人要怎樣學習。
以為有藤本支撐著,早安還可能僅僅支持得到。
之不過,既然事已至此,我只有希望小愛能堅強起來,支持著早安!
雖然小愛經驗未夠,但我知道她一定可以,大家看她在腳傷後仍堅持表演就知道囉 :D

至於小愛的緋聞事件,雖然我對FRIDAY又拍到的事未完全相信,但其實被拍到也不算奇怪。
我聽說過小愛也有被人目擊過,而且人氣高企,少不免更危險。
我擔心的,還有田中,她的緋聞,大家不會沒聽過吧?
言歸正傳,真有此事的話,我完全不清楚UFA會有什麼行動。
小愛人氣如此之高,UFA絕不會放過這個賺錢的機會,
加上早安局面如此不穩,讓小愛走的話,早安在某程度上其實失去了支持、領導。

早安將來局面
作最壞打算,新垣會成為隊長,副隊的位置,個人偏向龜井。
七、八期生完全未成氣候,六期也未見成熟。
人選根本沒有可選的餘地,難道你要一些剛加入的小妹妹擔入嗎?

主音方面,個人估計,藤本意外走後,小愛將完全成為主力,其次為新垣。
請不要怪我,我不能否認新垣在藤本走後才會得到更多發揮的機會。
如又作最壞打算,新垣不多不少都會成為主力,其次田中。
我避免說小春方面,是因為個人偏見。
然而理性分析,小春絕大可能有不少機會作主音。
光井跟道重一樣,前者未夠經驗,後者未夠實力。(當然我從沒說過小春有多大實力)
中國留學生,任用機會不大吧,要捧的話也要等早安穩定過來先吧?
最後我想說說龜井,留到最後才說,是因為龜井的任用比較難猜測。
一直以來,龜井人氣不差,但任用的機會一直平淡。
如果小愛緋聞為流言,我認為龜井主音機會亦不算大,
但若作最壞打算,粗略估計,在餘下的成員當中,龜井也有可能成為重心之一。
其實論唱功,在餘下人選之中 (除小愛),龜井、新垣無疑是最好,其次田中。

新曲方面
正常情況下小愛當然是主音,我想副音為新垣、田中,
其餘唱得比較多的,應該會是新加入的中國成員、或是7/8期生。

怎都好,我現在只希望,FRIDAY這本劣雜不會拍到什麼,成員們也要小心。
早安現在只有撐下去,可能人氣會受損,可能會比較艱辛,還是努力吧。

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部
to 小牙
唉,經歷如此多的變化,我們無可否認自己一定是心淡了。
說一些客套的說話根本沒意思呀,倒不如看看現實情況吧!
事實上,根本有很多人在發生這些事之前都已經是唯飯。
發生種種事情後,少不免會讓部分早安飯失去信心,對前境都沒太大期望。
要說喜歡上整個早安,我實在無法說服自己。
哈哈,只好繼續支持小愛和6期努力喔! (不能否認我絕對有私心,哈哈)

to bobbycute
有心說出來的話,無論是否得到認同,都是很有意義的呀 :)

吉澤離開,無疑是沒有在這個時期的早安下被牽連。
只是,如果吉澤仍然在的話,我相信早安會更堅強,
因為吉澤實在是很棒的隊長,一個令這團都很團結的領導。
細想吉澤離隊後的工作? 有看到實則的工作嗎?
吉澤的前路,還沒有人清楚。
然而很安慰的,在吉澤卒業的時候,她還看到一個平安和諧的早安。
相信吉也很想早安能夠振作起來呀!

嗯,的確這一年很多事呀。
H!P在這年可真說是十分倒霉呢…

大家唔洗咁拘謹架喎
唔一定要打好大篇野唔一定要用書面語
黎講一兩句,甚至繼續回應,我地當傾下計都得架 =D
有咩想講,我地早安飯一齊討論下啦

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部
嗯。
都係用番口語自然 D,哈哈。

我呀,一開始鐘意早安,我唔否認自己係極度顏飯,哈哈。
我第1個鐘意既係小貓,第2個道重,最後就係龜。
對道重,有時我都會覺得自己好顏飯… 因為我唔可以否認我依家已經冇以前咁鐘意道重。
至於龜井,我發覺其實原本來自己一直都唔係最鐘意佢架,哈哈。
原來早安本命的確係小貓,但我知自己對早安都有唔可取捨既感情 =)

直至吉走左,我發覺原來我對舊成員都有好深感情,原來我一直都好留意佢。
藤本同小愛係我一直欣賞既,但就唔係本命個種感覺。
7/8期生,我承認依家我係比以前接受左佢地,但亦冇乜感覺。
所以同你一樣,自己回看一下,其實都有D「愛屋及烏」既諗法?

其實早安變成依家大家對新一期成員都未完全接受既局面,唔多唔少都係因為轉人太快掛。
早安少女組,係大部分人心目中仍處於4/5期生之中,6期生都勉強,7/8期… 無言以對。

藤本走左,有時我又覺得未嘗唔係一件好事,當然我唔係指早安方面!
唔知大家有冇留意,近排藤本真係好疲倦呀個樣… 唱LIVE都有不少失誤呢。
要顧及GAM,又要顧及早安,我都好驚佢頂唔住。
依家個人發展,對佢黎講會唔會更好? 哈哈,我知有唔少飯都期待佢SOLO =V=
(當然,早安走左藤本當然唔係好事啦… )

大家要熱心參與討論才行!
入黎講番一兩句都可以架 =D
我地都係吹下水之嘛 X)

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 牙帽 於 2007-6-4 10:43 PM 發表
其實田中的確都是我的最愛. ..XD. ..
其實點解呢. ..唔係因為佢個樣所以鍾意. ..
田中令女咩?MM入面. ..佢唔叫. ..佢可愛咩?
又唔算係BO. 其實上2CH都知. ..好多人都話佢不細工. ..
又話性格唔好. ..就算係噤 ...

田中既性格有唔少人都唔鐘意又係真既 X)
點講小愛同小豆都係未夠成熟,可能都仲未有大家姐風範 XD
今年早安來來去去真係好多人,太快囉 ..  我都未接受8期生,同你一樣啦 =V=
我既感覺就係越加越唔似早安 =V=

呵呵,五人早安 XD
但太少人又冇乜可能既 ..   UFA始終要為早安添D後人 =V=
可惜因為太快,而得唔到人接受囉 ..

QUOTE:
原帖由 chin-yanc0`:] 於 2007-6-5 02:39 PM 發表
以上只是個人意見,,不喜勿看!!

其實我對m娘唔係好熟悉!!

但都想講少少,,

遲D就會變成有堆新人小妹妹係台上面唱歌 XD
加上李純日文又完全未得 =V=
哎唷 ..   我諗好多早安飯都會覺得自己唔知應該支持邊個 X)

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 Miya-ki 於 2007-6-5 05:27 PM 發表

哈..無錯..我起初連人都分不清楚XD"
對對對..當時間耐了..
對其他人也有了1定的認識..
知道她們真的是不錯的女生呀..
每次談起話題就不停..有些感覺的確是變不了..
對早安或多或小還會有留戀或什 ...

冇錯留戀一定係有架啦,呵呵
我仲衰,連明明唔識既 Country Musume 卒業我都可以喊一餐 XD

係呀! 我成日都仲係度諗其實MIKI係咪唔太適合留係早安
佢之前SOLO過,可能始終習慣SOLO掛 ..
但有時睇下D MAKING,又唔算係既,都安心番少少 XDDDD
正如你所講啦,佢係GAM同AYA一齊真係勁開心
笑都自然D,可能佢同AYA好FD啦 ..

早安解散呀 ..  有好有唔好既
依家既早安就係俾劣雜FRIDAY狂追猛打 ..
但解散左既,人氣真係可以挽留咩
哎呀 ..  情況真係好尷尬 XD
如果俾重PINK KOHA PINK繼續下去,我覺得人氣唔會捱得好耐 =V=
可能WOTA們都會繼續追捧可愛既 XD
AIKA同中國人團 ..  哈哈,我都好想睇下呢一團 ..   但係我唔敢想像結果係點 =X=

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 Miya-ki 於 2007-6-5 05:50 PM 發表

我都係XD!!
就算無字幕..聽唔明講咩..唔係太識既星..
但係見到卒業都會喊XD

可能AYA同MIKI係SOLO時就很要好吧 =]
而且"市繪" D講句..係搵錢上講..
SOLO//GAM點都好過係MM咁多人XD"&quo ...

好想學識日文呀
我同自己立誓學識日文之後會再睇過吉吉既卒業 DVD =V=

咁又係呀 GAM MIKI 都可能賺多 D =V=
但現時為止 GAM 既碟都未係十分賺  我都唔知點解 Orz

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 bobbycute 於 2007-6-5 09:13 PM 發表

re 盈:
對呢
我也覺得呢
雖然吉好似唔係成日見到佢咁
但我相信吉私底下同每個人的感情都好好
始終佢留係早安最耐
同其他人相處的時間最長
而且睇到佢對純琳的態度都好積極呀

omg
講得吉太多tim-V-
...

係呀  佢都個個都熟  而且又肯玩呢 =)
睇佢以前都RIKA影o個D相超靚 XD

美貴呢輪真係超 '支力'!
眼袋又大,影相個樣都好憔悴 =V=   唱LIVE仲走音… 唉

曾經有段時間我以為H!P準備捧小豆架!
後來入左8期,突然又淡起黎 ..   不過的確係比之前重視左小豆既 =)

星島段新聞 ..  講田中聲帶o個單?
聽講好似段新聞係好耐之前既新聞黎架啦 ..   所以我暫時都唔太擔心
之不過 ..   有冇講我就覺得冇乜所謂 XD
因為我個人就覺得冇咩問題,我都唔鐘意班WOTA啦 =V=
不過我覺得果田中都係o係後台講下笑架姐 (?)
新聞要作既實有得作,不過音源係咪真我就唔知 ..  ANYWAY我覺得佢地都要小心D =V=

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 kate`;} 於 2007-6-6 05:35 PM 發表
以下為個人見解﹐
不中聽的話請多多了解。

緋聞事件
對於少女拍拖 .. 我不會反對 。
雖然早安是偶像派 ﹐但我個人也認為UFA太嚴了吧 ..
我認為拍拖不會影響正常的演出 ﹐
也沒所謂 ﹐ 說真 ﹐
我認為UFA ...

唉我都覺得嚴
但係冇辦法
日本既偶像團就係咁 ..  好似J家咁都係一樣
事務所點都一定會係嚴D
我諗係佢地覺得會影響支持者啦 ..   尤其D WOTA =0=

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 raikeee 於 2007-6-6 08:10 PM 發表
早安近期變動的確太大
連剛剛上任的小愛都潛在危機。

以下只屬個人觀感。

變動後+小愛緋聞後:

1) 主音副唱
美貴走了之後 主音的人力單薄
小愛維持擔任主唱的責任
而田中可能在近期擔任主唱 維持聲勢 ...

拉奇都來回真是有心喔。 ( 呵呵 )

如果小愛真係出事,我都偏向覺得龜井會上副隊 ..
我覺得龜井係最有POTENTIAL而又未俾完全捧既一個

我總覺得小愛係就算出事後,都未必會好似美貴咁快會走 =V=

QUOTE:
原帖由 Miya-ki 於 2007-6-7 12:37 AM 發表

我有學過..不過學到1半無時間..無學=V-"
所以其實無字幕很多也聽不明XD"
還要再看KON的>W<

其實GAM 2個都有人氣..
但總好似..反而成績無咁好..
1直都覺得很奇怪="=
而且2人感情 ...

我2、3月時仲有學架,後來少人得濟,開唔成班 =V=
我仲學緊初級 ...   仍然係乜都唔識 ..  唉。

係係係呀 ..  2個都好俾心機、宣傳又唔係少 .. 加上所有週邊都超靚
都唔知點解D人唔識欣賞 XDD       如果我有錢我就會買囉 =3=

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7096
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 raikeee 於 2007-6-7 06:36 PM 發表

我是十分渺小的唯飯而已 :D算不上有心

用返口語~0~
始終龜井冇乜負面形象
而且要完全捧紅都唔難
但因乜解冇得紅呢∼

小愛走 即是話 早安神話即將破滅∼
所以唔會咁快走 要走都要捱完呢個『青黃不接』 ...

就因為你太渺小都黎回,先有心呀 XDDDD

新垣同龜井都係唔知點解唔被捧 =V=
始終UFA既做法就係捧新人

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...