加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}怎麼會那麼笨=]{口語}{粗口}=]+卜吧xD
載入中 ...
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
I-See幣 21422 錢
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-6-25
註冊天數 6299
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  只顯示 CECI0822 的帖子

午飯時間稍過了些 ...小嵐便立即到40樓找人事部的joyce ..

[ 麻煩你joyce回來沒有 ] 她正在詢問接待處的職員

[ 你找joyce嗎 ?她現在正面試中 ...需要我通傳一聲嗎 ?] 接待員很好禮貌 ..因為知道小嵐與公司副總統-藍小樂很友好。

[ 面試中啊?不用了 ..我等等她就可以吧 ] 莫非正在面試的真是她"?

[ 那我先帶你到會議室吧 ! ] 接待員提議道

[ 好吧 ! 麻煩你呢 !! ] 說罷便跟她到會議室裡

[ 你在這等等吧 ..我想很快便會來的 ...需要喝些什麼?] 她待小嵐恭敬得如客人一樣。

[ 你不需要招呼我了 ..反正大家也是同事 ....] 小嵐微笑著說

[ 那 ...有需要隨時叫我吧 ] 說罷她便轉身到門外去 ..繼續工作

[矣 ...想問問面試的女生是怎樣的 ?! ] 她終於把來的目的說出口了 ..其他幹麼心急 ...一會joyce也會全盤托出。

[ 她啊 ...一個相當漂亮的女生 ...好像還是個混血兒呢 ...是來應徵化妝師一職 ] 她想著那女生的樣子說

[ 啊 ...明白了 !! 我再等等吧就可以了 ] 她已經可以確定那面試的女生就是阿樂要找的人。

[ 嗯 ..] 接待員笑一笑便出去了

小嵐在會議室裡 ...盤算著一些計劃 ..

究竟我要把她帶來公司 ...還是把她永遠不能踏足此公司會比較安全..

但是還得過阿樂這一關 ...

[ 小嵐 ! ] joyce的一聲把她拉回現實中

[ 嗨 ...joyce你來了 ] 她站了起來

[ 坐坐坐 ..別客氣 ..!! 剛才面試中 ..找我有事吧 ?! ] joyce明顯看得出有事鐘無豔的道理。

[ 嗯 ...想問的 ..很簡單 !! 就是 ...剛才應徵的女生 ...名叫樂紫純嗎 ?! ] 她也不帶人家遊花園了

[ 正是 ..為什麼你知道呢 ? ] joyce很吃驚的樣子看著她

[ 啊 .... 被錄用了嗎 ?! ] 請不要那麼快 ..我還未想好周全的計劃吧。

[ 已經錄用了 ..她的成績十分優受 ...手勢亦十分出色 ] joyce說時臉上亦帶著欣賞的表情

[ 啊 ... ] 竟然那麼快 ...小嵐不禁眉頭鄒了一下

[ 小嵐 ...你究竟什麼葫蘆賣什麼藥啊 ...] 她開始不耐煩了. .不想再猜度這小妮子的心思

[ 沒什麼 ...遲些你會知道 ..這個是不可得罪的人 ..還有她離開了嗎 ? ] 她轉身離開時帶著陰涼的笑容 ..

[ 正在簽合約 ] joyce看她這笑容後 ...心中毛毛的

她離開40樓後 ..便立即回到自家公司 ..

[ 咯咯咯 ... ] 她正在敲阿樂的房門

[ 進來吧 ..] 他的聲音聽上來十分寂寞 ..是因為他女孩嗎 ?

[ 我替你問過了 ... ] 她故意扮作失落表情

[ 怎樣 ..怎樣 .... ] 他已經急得不能再拖的樣子 ,,

[ 你猜中了. ...而且還被錄用了 ...] 她話還未完說

[ 真的嗎 ?!太好了 ...現在她人在那裡 ..離開了嗎 ?! ] 阿樂好似瘋了一樣

[ 還未 ...正在簽約 ] 阿樂還未聽完她的說話已經跑了出去 ..相信是上40樓

阿樂聽完小嵐的消息後 ...立即跑上40樓找阿純 ..他也顧不了下屬會怎樣說

一上到去 ....碰見了正打算離開的阿純 ..

[ 阿純 .. ] 他輕輕的喊了一聲

[ 阿樂 ?! ] 她現在很擔心當初的猜測

[ 藍生 .. ] joyce和數名員工都很恭敬的對著阿樂 ...

[ 你 .... 跟這間公司有什麼關係 ?! ] 她直接的問了。其他員工聽了都很吃驚 ..不過也就迴避了

[ 這是我剛收購的公司 .... ] 他怯怯的說 ..害怕阿純會生氣什麼似的

[ 那 ........... 是你安排他們取錄我的 ?! ] 她已經受夠了 ...只是想遠遠離開這個男人

[ 不是啊 ...我事前也不知道你來應徵 ... ] 這確實不是阿樂安排的

[ 喔 !! 那 ...再見了 ..! ] 阿純就罷就轉身離開 ..因為樓下有一個很重要的人等待她

[ 純 ...不如一起吃飯啊 ..!! ] 其實阿純想一口答應 ..不過這個時候看見小嵐行了進來 ..

[ 阿樂 ..原來你真的是上來了 ..! ] 她故意用曖昧的聲調

[ 啊 ... 還是下次吧 !! 你也有約了 ... ] 阿純看一眼小嵐道

[ 不是啊 ...我跟她沒有約的 ] 她拉著阿純的手 ..完全無視小嵐

[ 還是不要了 ...何況有人在等我 .. ] 她已經不想跟他糾纏 ...還是乾脆放手吧

阿純說完 ...轉身就離開 ..

而阿樂都立即從四十樓跑到地面 ....落到來剛好是看見阿純的背面 ...

挽著 .... 一個男人的手 ...

他的心破碎了 ....

小嵐正正在後 ...把這個場面看在眼裡

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6299
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

唉 ..世事有冇咁岩丫 ...SILANFAS竟然比阿樂收購左. ..

咁我仲應該做唔做呀 ?

一落到樓下 ...就見到滔哥哥 ...咩煩惱都好似暫時冇哂咁 ...即刻跑過佢果度 ..

我 :[撓住佢隻手 ] 滔哥哥 ...我地又見面LU ...

滔 :傻妹 !! 咁你係咪好掛住我先

我 :緊係掛住啦 ..!! HAAA...

滔 :頭先面試點丫 ...

我 :你個妹我咁叻 ..緊係得啦 !! 呵呵呵

滔 :[驚訝] 姐係請左喇 ?~

我 :係呀. . ..所以你要請我食飯!!

滔 :冇問題喇 ..你想食咩~

我 :不如我地過上環食上海野丫 ..之前我番工果度有間野好好味"

滔 :好丫 ..你話事丫~

我 :嗯 ...

阿樂當見到頭先既場面後 ...雙腳好似著左瘋一樣 ,,

無論就算幾想離開此地 ...都無法移動 ...

小嵐係後面拍拍佢 ...

嵐 :阿樂 ..你冇事丫嘛 ?

樂 :[隔左一陣先擰過黎] 嗯? [好似聽唔到小嵐講咩咁]

嵐 :你冇咩事丫嘛 ?! 成個人呆哂咁 ..

樂 :冇 .... 冇事 ...

嵐 :你唔好咁啦 ...!! 既然 ...佢都有男朋友 ...!! 你 ...咪試下放手囉 .!!

樂 :[第一次正視小嵐] 無論到佢結左婚果一日我都唔會放棄佢 !!

嵐 :值得咩?你身邊可能仲有好多人係等緊你 ...更值得你去留意架"?

樂 :小嵐 . ..其實你一入黎呢間公司果陣 ..我已經知道你係對我有意思 !

嵐 :你一直都知 ? 咁點解 .....

樂 :其實一直對我有意思既女仔我都會疏遠 ...[未講完]

嵐 :咁點解你仲同我 ...[ 比阿樂打斷左]

樂 :我同你繼續做朋友 ..係因為我覺得你個人好簡單 ..幾好 ! 同埋我冇理由一直拒絕d中意我既人去做朋友架嘛

嵐 :咁姐係你一直都當我係你朋友?

樂 :小嵐你要知道 ...我已經等左阿純6年喇 ..

嵐 "咪就係囉 ..你仲有幾多個6年可以哂丫 ?!

樂 :我淨係可以同你講 ...就算有幾多個6年 ...我都會繼續等落去 ...

嵐 :藍梓樂 ...我有咩唔好呀! [水汪汪既眼睛]

樂 :你冇乜野唔好 ...只係我太愛佢 ...已經唔識對第二個人有感覺 ...

聽完之後 ...小嵐好靜咁離開左 ..

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6299
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

P0多一集喇=]
今日係我第一日番silanfas啊. .要加油吧 !

我番到公司 ...已經見到小樂企左係reception果度了 ..

不會是等我吧 ?!

我 :早晨丫 ...[ 講完我直接行入去office]

樂 :喂喂 ...!!

我 :[擰番轉頭] 做咩事丫"?

樂 :你 第一日番工呀可 ?

我 :係啊 ..[笑]

樂 :比心機 ..!!

之後我就入去做野 ,,,大致上同我以前係英國冇咩分別

都係好多ol 上黎比我化d出街妝 ..

我始終都係第一日 ..冇得出去out job ...係度好悶 ...

不過發覺呢度既化妝師水準好高架. .我冇入錯呢間公司 !

好快就到左lunch時間 ..今日我約左嘉嘉佢地同埋滔哥哥一齊食飯丫 ..

夠鐘我即刻衝左出去 ...之後有人叫停左我

x : 阿純:

我 :[停低左] 小樂"?

樂 :嗯 ..食飯喇~?

我 :係啊 ..!!

樂 :不如一齊食好冇~?

我 :um. ...

樂 :你d朋友我唔識架"~?

我 :係啊 ...!! 所以都係下次先 ... [ 我唔想比佢見到滔哥哥 ..一定會誤會架]

樂 :咁 ...

我 :有lift喇 ...唔同你講住 ...下次先一齊食丫 ...[我即刻衝左入去]

呼 ...好采姐 !!

如果唔係我都唔知點樣去面對你 ..

想離開你 ..偏偏你又係我老細. ..愛左我咁多年既人 ...而家係我老細 ...

唔同既 ..只係你唔再愛我 ..你身邊已經有個可愛小女孩了

落到樓下 ...見到滔哥哥 ..我又好慣性咁q住佢隻手

我 :滔哥哥 ...你黎左啦

滔 :係啊 ..傻妹 "今日番工番成點丫"

我 :都係做番係英國果度d野 ..有d OL 上黎比我化下啦 ..!!

滔 :冇OUT JOB?

我 :我都想有丫 ..不過我仲係太新喇 ..

滔 :點會丫. .我阿妹D功力不知幾得丫 ..

我 :你知唔知丫 ..你果度做都會有D壓力 ..因為個個都有番咁上下水準架 ><!

滔 :真係架"~?我都想見識下 ..

我 :你快D入黎啦 ..!! 而家我好辛苦 ..成日都見到佢!

滔 :阿樂"?

我 :嗯 ..佢係我老細嘛 !!

滔 :真係太有緣喇你地 ..

講下講下 ..就到左餐廳 ...小有地 ..佢地個個都到齊~

為既當然係見我既滔哥哥一面喇 ..

我 :哇 ..你地小有咁早到啊 "

家 :HALO阿純~

呢個時候淨係得阿家識應我 ...而嘉嘉同阿昕都目定口呆咁望住阿滔 ..攪到佢不知幾唔好意思"

滔 :[唔好意思咁摸下耳仔. .呢個係佢既小動作]

我 :喂 ..你地好啦下 ,,咁樣望住我個滔哥哥 "

昕 :咁你就應該介紹下 ...你既滔哥哥喇 ..

嘉 :係囉 ...估唔到有個咁靚仔既哥哥啵 ..[係我耳邊講]

我 :洗唔洗我同阿家講丫 ..[做口型]

嘉 :HAA ....唔洗啦 //

芯 :[掛住食野 ]

我 :你地都聽到 ..佢叫做阿滔 !!

滔 :大家好. ..你地可以叫我做阿滔 !!

家 :HALO ..我叫阿家 ... [果然男同男係會岩KEY D ]

嘉 :我叫嘉嘉 ..係阿家既女朋友 ...[笑]

昕 :我叫阿昕 ...!! [撞一撞食緊野既阿芯]

芯 :[ 抬高頭第一次正視阿滔 ... ] HALO ..我叫阿芯丫 ...[ 笑得好開朗]

滔 :你地好 ...阿純成日都會提起你地架"

我 :緊係啦 ..佢地D八婆特別多壞話比我地講XD"

3位女士 :[啤住我]

我 :講下笑姐 ..!! 你地叫左野食未丫. .好肚餓丫"

昕 :緊係叫左喇 ..等你丫 !! 你睇阿芯食緊TIM喇 ...

我 :你估我想既咩 ...走果陣都要見到阿樂 ~!!

嘉 :下 ..點解丫 ...!!

我 :等我叫埋野食先 ...滔哥哥 ..你食乜丫"

滔 :我諗到架啦 ..你諗到未丫~?

我 :就係苦惱中 ...

滔 :估到你架啦 ...幫你叫埋好冇~? [輕力咁打左我個頭一下]

我 :好啊 ...!! [笑]

滔 :[揮手叫個侍應過黎] 唔該一個SET B ..一個煙鴨胸沙律 ,,, 兩個都飲白湯

我 :你真知我心意既姐. ..[ I 個頭落去滔心口度]

滔 :哈 ..正一傻妹 !! [搭左隻手係我膀頭] 你估叫飯你食得哂咩~?

我 :抵錫~

嘉 :唔講以為你地拍緊拖"~

滔 :我先唔要佢呢個百厭妹"

我 :哼哼 ....

我地好開心咁講呢樣 ..講果樣 ...而大家都熟落左好多 ..

係呢餐飯入面 ...有人覺得阿滔係一個好成熟既男人...

而阿滔都覺得有個女仔好可愛 ...

會唔會製造一段愛情冇人知道 ..

但一定會係一個惡夢既開始 ...

係阿純挨落阿滔心口既時候 ...阿樂正正經過呢個餐廳而見到 ...

更加諗唔明 ...點解阿純要呃佢 ...嘉嘉係佢唔識既人咩?

頂部
NGA
吹水學徒

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 325285
精華 0
積分 3225
帖子 1462
威望 0 點
I-See幣 14769 錢
GAME幣 104 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 siu拔
閱讀權限 60
註冊 2007-5-28
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 NGA 的帖子
po咁小嫁`-v-"

h0頂引也`

po多d吧`xp

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6299
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 NGA 於 2007-8-16 01:32 PM 發表
po咁小嫁`-v-"

h0頂引也`

po多d吧`xp

如果咁快P0哂出泥-*
遲D無野P0比你地睇嫁喇-*S0R

頂部
櫻花舞__夜音]]!
嬰兒上路

會員編號 345003
精華 0
積分 438
帖子 94
威望 0 點
I-See幣 12644 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-11
註冊天數 6283
狀態 離線
果然系一個惡夢的開始啵@3@...........
睇黎又多場呷醋大風雲........連續2波牙*V*
HIGH爆落..........十卜十卜...............

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6299
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 櫻花舞__夜音]]! 於 2007-8-16 01:56 PM 發表
果然系一個惡夢的開始啵@3@...........
睇黎又多場呷醋大風雲........連續2波牙*V*
HIGH爆落..........十卜十卜...............

你講到好大咁牙-*死笨蛋

頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6741
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子

我黎啦...
我可能唔可以好似之前咁啦..日日都黎睇同留cm

我叫Dong : ]
MsN:SkY_MhT@hotmail.com
♥可以做個朋友嗎?
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6299
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 牙東 於 2007-8-16 02:20 PM 發表
我黎啦...
我可能唔可以好似之前咁啦..日日都黎睇同留cm

衰豬><
點解點解既??

頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6741
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子

QUOTE:
原帖由 CECI0822 於 2007/8/16 14:22 發表

衰豬><
點解點解既??

冇時間牙..不過我一定盡力日日黎
不過做唔到第一姐

我叫Dong : ]
MsN:SkY_MhT@hotmail.com
♥可以做個朋友嗎?
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...