加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 我想問1個唔知係咪brush既問題???
載入中 ...
Mabel92
嬰兒上路

會員編號 318093
精華 0
積分 159
帖子 51
威望 0 點
I-See幣 9845 錢
GAME幣 99 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-5-13
註冊天數 6194
狀態 離線
  只顯示 Mabel92 的帖子
我想問1個唔知係咪brush既問題???

用brush咪淨可以用淨色既?即好似咁::
遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

我想問呢..咁我地可唔可以用photoshopbrush整到好似圖個個wake club咁?::

或者其他方法{印落去}可以整到個圖樣有唔同顏色...????
 唔知大家明唔明我講咩。・゚゚・(≧д≦)・゚゚・。???

明白又識整既....教下我naaa___ 唔該!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
TWING (wingyi)
頭像師父
Mr.TW

榮譽勳章
 勳章名稱:熊仔風格章
勳章介紹:熊仔風格設計比賽獎勵  

會員編號 48220
精華 2
積分 23447
帖子 12105
威望 41 點
I-See幣 382270 錢
GAME幣 631 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 220
註冊 2005-10-2
註冊天數 6782
狀態 離線
  只顯示 TWING 的帖子
bh唔一定要用淨色既.但用淨色既話效果會好d咁

要整好似個圖咁既效果..可以印左bh先 ..

再將bh較透明度低d或姐柔光 .. 但要有背影先得=.=

再再 ... 較外發光同描邊(圖層>>圖層樣式) ... 我唸係咁上下=-=

唔知你係咪問e樣呢 .哈 .

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Mabel92
嬰兒上路

會員編號 318093
精華 0
積分 159
帖子 51
威望 0 點
GAME幣 99 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6194
狀態 離線
唔係好明

::::::印左bh先..  

再將bh較透明度低d或姐柔光 .. 但要有背影先得=.=   {即係印左個唔透明既bh先..再印個透明既bh啊????   個背影又係點 }

較外發光同描邊(圖層>>圖層樣式) ...<<呢個step唔知較邊樣野??

我試左 印個唔透明既bh先..再印個透明既bh ..    但..個邊好似唔係黑色?

可唔可以整個示範圖比我睇啊`?
             麻煩你哇`'

頂部
TWING (wingyi)
頭像師父
Mr.TW

榮譽勳章
 勳章名稱:熊仔風格章
勳章介紹:熊仔風格設計比賽獎勵  

會員編號 48220
精華 2
積分 23447
帖子 12105
威望 41 點
I-See幣 382270 錢
GAME幣 631 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 220
註冊 2005-10-2
註冊天數 6782
狀態 離線
  只顯示 TWING 的帖子
其實我都唔係好明你講咩-0-..

你係想用BH整wake club個效果嗎?-0-

如果係既就

1.開圖

2.開個新圖層...按紅色部分
[attach]304684[/attach]

3.印BH ..這個唔洗教都識吧

4.較bh既透明度 .. 幾%除自己喜歡 ..
[attach]304685[/attach]
效果變成↓
[attach]304686[/attach]

5.較外光暈 ..
[attach]304687[/attach]先按紅色部分 ... 再會彈出>>[attach]304688[/attach]
可以順便整埋筆畫 .. 姐係描邊 .. 禁左入去應該明點較ga la ..

完成效果大約是這樣啦 -0-...
[attach]304690[/attach]

希望我冇解錯題啦-3-

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
Mabel92
嬰兒上路

會員編號 318093
精華 0
積分 159
帖子 51
威望 0 點
GAME幣 99 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6194
狀態 離線
    唔該晒你哇___
我明白naa  *v*
      感激`ヾ(@^▽^@)ノ

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...