加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 轉)鬼是不怕人,但怕縱橫三界的人
載入中 ...
CBABEx]`
吹水師父
Delay no more。

會員編號 111446
精華 0
積分 14030
帖子 8887
威望 2 點
I-See幣 43940 錢
GAME幣 384 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 110
註冊 2006-1-30
註冊天數 6722
來自 ;P
狀態 離線
  只顯示 CBABEx]` 的帖子
轉)鬼是不怕人,但怕縱橫三界的人

我自己不知怎的 一出世到現在好易"撞野"
唔止見到,仲聽到... 不過越大越少見了 兒時常常看到的
形狀大不相同 人形的, 化煙的都很多 看到時裝作看"它"不見
我有一位知己是男仔來的, 識了十多年 雖然少說話,但我他和我談話時便覺很多要說不盡
我和他也很投契
小學和他說起很怕"野" , 因為我成日見到  但他就只要有他在我身邊, 便不會有"野"出現
說真的 和他一起昤, 真的不看到有"野"在我身邊 , 大多年也是
十八歲那年,不知怎的 我時常見到一個綠影在我身邊飛過 睡覺時有意無意聽到"落黎陪下我啦,陪我下啦"
初時不以為意,因為見慣聽憤, 但是"它"越來越煩了  ,有時連白天都聽到
我告訴家人,  家人幫我到車公求平安, 可是作用不大
爸爸請了一個師父來幫我"作法" , 有很多法器, 但不知是什麼來的
作了法後, 師父說那隻"野"要我作他的妻子,我很怕,師父說"攪掂"了,但"它" 魔力"好厲害", 要我自己小心些
其實我都唔知師父講D咩....
可是法事三日後,  那團綠光又出現了, 還說"你死更架啦..." 我怕得不知要找誰了,腦中想起了他
於是找他哭訴,他說怎麼不早告訴他  然後仔叫我留在家中 他來接我
到了晚上, 他到了我樓下  他帶我到附近一個公園, 由於當時己很夜, 我好怕
但他對我說" 有我o係度今晚佢死硬 "  
於是我們坐在公園的設施一會兒 我記得大概是十分鐘到....
我又聽見"它"的聲音  "快d o黎 陪我啦...." 可是, 一會兒, 那團綠影突然停在我們面前 ,動也不動....
突然傳出聲音....  "點解我睇唔到你,感覺唔到你.....你...."   
他突然說出聲了 " 我要你睇到我你就睇到, 我要你睇唔到我, 你就睇唔到,亦即係講, 我要你永遠消失,你就,永遠消失"  
好奇怪, 那隻"野" 好怕我的朋友, 但"它"說 "你放過我可以嗎....."
他說 ,"遲啦,最後有咩野要講"  , 它說,"你夠膽就郁我....."  只一陣, 我看到他左手三隻手指向上一舉, 那團綠光霎眼消失
他對我說,"冇事啦,以後見到咁就叫我啦" 可能佢見我仲係好驚 , 就同我講 "我既能力唔止咁樣, 總之我要咩鬼"死"佢就要死,因為o係我所知範圍內, 冇記憶群組可以勁得勁過我,而且差好遠 ,d咩天師其實好多係厄人既"  
跟住我話,"我都覺得奇怪架啦, 點解係o你隔離我都未撞過"野"啦,  佢又講, "要你易明d, 我可以有縱橫三界既能力, 你明唔明? 你所謂既果d "野"係唔怕人既"  我話"但係果d野仲怕你....唔通你...." 佢講 ,"我當然係人啦, 不過開發左很多你唔知者"
其實我都係唔知佢講咩
不過到現在 , 我都冇比d"野"攪過了  同佢都有keep contact 識到一位鬼都要驚既知己 真係開心

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
杯子
吹水新手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天  

會員編號 287434
精華 0
積分 6237
帖子 3285
威望 0 點
I-See幣 34822 錢
GAME幣 215 個
MSN宣傳 87 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-3-11
註冊天數 6317
來自 糖果屋
狀態 離線
  只顯示 杯子 的帖子
真係有鬼的??
那你現在還見到那些"野"嗎??

YUI * Taylor Swift* Supper Moment
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
duck.
吹水老手

會員編號 341104
精華 0
積分 6676
帖子 6214
威望 0 點
I-See幣 26759 錢
GAME幣 156 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 KYWAI
閱讀權限 90
註冊 2007-7-2
註冊天數 6204
狀態 離線
  只顯示 duck. 的帖子
縱橫三界-0-  咁可愛-0-?

頂部
monster_siuyan
初生嬰兒

會員編號 340054
精華 0
積分 299
帖子 40
威望 0 點
I-See幣 11223 錢
GAME幣 170 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-6-30
註冊天數 6206
狀態 離線
  只顯示 monster_siuyan 的帖子
姐系典`-333-

五多明喔/

mSn"` monster_siuyan@hotmail.com
頂部
 Ca`
吹水學徒
  愛...

會員編號 246539
精華 0
積分 3793
帖子 2001
威望 0 點
I-See幣 14096 錢
GAME幣 1163 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-12-13
註冊天數 6405
來自 ♥♥老母肚子"
狀態 離線
  只顯示  Ca` 的帖子
好假下-.-
一定不是真的吧

[color=red]已經過去[/color]
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...