加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [改編]喪屍之逆襲(有十五話)
載入中 ...
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
I-See幣 11118 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 aa748159263 的帖子
第十二集

第十二集
許洛緊急地煞車後,蔡進拿了一支mp5就衝下車,大叫:『殺呀』
許洛心想:條友痴左線定係嫌我地多子彈得滯,做咩突然停車就圍殺?!
於是他就下車守護隻跑車,且看看到蔡進在搞什麼
幾十秒後,蔡進帶著一副凱旋而歸的樣子,且手拖著一名女子走上車
許洛:『屌你,你好撚多彈咩,做咩救............咦,你咪係....鄭詩??』
鄭詩:『係呀..........』
蔡進興高采烈地說著:『哈,居然係咁既情況下遇到我既偶像咧,你可唔可以幫我簽個名呀??』
鄭詩:『哦.....冇問題』
簽完在蔡進的手臂上,二人打算上車時,許洛卻叫蔡進先上車,他另有說話跟鄭詩說
許洛:『我想問下,你有冇俾喪屍咬到』
鄭詩:『冇呀,我可以俾你驗架』說畢就快速地脫得只剩下內衣褲
許洛很少面對女色,一見到就面紅的說:『得啦,我信你,你係呢個時侯點會仲係街度??你唔係應該同你d老闆走左既咩』
鄭詩一邊穿回衣服,一邊說:『唉,走鬼走馬咩,我d老闆一早都俾喪屍咬死好耐啦,好彩我拍戲時有人教過我兩手功夫』
許洛:『哦......咁冇野啦,你上番車啦』
鄭詩安靜的上回車,但剛才的對話,卻勾起了許洛的一點點疑心,因為,在這樣的非常時期,一個弱質女流在街上走來走去的確可疑
即使她說過懂一點點功夫,也不太可能吧,懂得一點點功夫是不足以應付街上的喪屍或怪物..........
蔡進:『做咩呀你,快d上番車啦』
許洛:『哦.....』
許洛一行人就開始繼續駕車向著尖沙咀駛去,一路上鄭詩和蔡進有講有笑,而許洛卻荒得將車子閃來閃去避喪屍
一個甩尾煞制,鄭詩掉到蔡進的懷抱,蔡進紅著臉說:『起來吧........(指著許洛)你做乜撚野呀,無端端煞車..............哇!!!!!』
一隻全新的fly hunter出現在他們的眼前

怪物介紹:fly hunter鍾亭
基本上能力和豕差不多,只是不會跑,速度快,是用飛行的快,外型如普通蝙蝠
不過除了身體全部都是深綠色外,那對翼更是大得誇張,但完全無損他的速度
蝙蝠本來就很擅長超音波,而蝠就可以將其強化,變成一鼓厲害得可以打飛一輛車的超音波
五米內俾超音波擊中,會即時耳鳴

蔡進:『喂,粉皮,走呀,走呀,佢殺過黎啦』
許洛:『鬼唔撚知咩,咪開緊囉.........屌那星,撻唔著呀架車,救命呀』
突然,窗口破了,而蝠亦被擊落了,被狠狠扯下一隻翼,頭顱被完全打破
許洛:『哇,咩事呀!!!!!!!!』
蔡進正驚訝著時,看見鄭詩卻正在怒視著蝠,且眼珠全部變了一種異樣的火紅色........

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
YinG〞
中級會員

會員編號 247639
精華 0
積分 1157
帖子 324
威望 0 點
I-See幣 13284 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-12-15
註冊天數 6408
狀態 離線
  只顯示 YinG〞 的帖子
跟住點∼?
點解無左 ge....

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
第十三集

第十三集   
火紅的眼晴正在怒瞪著,許洛自然地拿著武器走出車外,向後掃射一輪後就用ak指著鄭詩
許洛:『你到底係邊個!!!!』
鄭詩此時已回復正常,開車門後慢慢走向許洛
鄭詩:『嘻,你估下我係邊個?』怒瞪了許洛一眼許洛就被彈開
蔡進自覺地拿著重機槍指著鄭詩
蔡進:『你係邊個呀!!!!!!!!再唔講就啡你!!!!』
鄭詩媚惑地看著蔡進:『嘻....我咪係改造人-鄭詩囉』
聽到的許洛和蔡進均啞然非常,身為明星的鄭詩竟然是改造人之一
許洛:『哼.........改做人唔係冇意識既咩........點解你會.......』
鄭詩:『邊個話全部改造人都係冇意識,我係排眾多改造人之中既第六,滅殺之侀───鄧珊』
許洛:『下.......咁係咪得你一個有智慧架』
鄭詩:『點解我要講俾你地知??我見你兩個都幾得意,就幫你地手啦,不過你地唔好唔記得我既身份,我一唔開心既話就會殺哂你地架啦』
二人均感到一陣寒意,眼前的明星居然是改造人,蔡進想起武器能令改造人速度變慢,而且用物理攻擊就能殺掉他
正當二人準備行動時,鄭詩說:『咩呀,想殺我??唔好唔記得我係排頭十位且最有智慧果個,想殺我,諗下好啦』
他們都覺得太詫異了,可以讀出別人的思想,頓時放棄了殺掉鄭詩的念頭
鄭詩:『咁就乖啦,乖乖地駛車去你地既目的地啦』
上車後,煩人的鄭詩又說:『精精地去呀,唔好諗鬼主意呀』
二人心想:屌你老母,你好撚煩呀,邊夠你打呀仆街
許洛駕著車沒想著任何東西,只在腦海一點點的浮印著要殺掉鄭詩這八婆的念頭,說著說著,蔡進像有心靈感應般
用重機狂射前座的鄭詩,而鄭詩卻完全動不了,許洛就襯機一拳打落鄭詩的頭部,蔡進就開始停開槍,幫手打,打得一點也不剩後,二人也正式鬆一口氣
而車子卻撞向了柱子,二人無奈地笑了一下
鄭詩:『嘿嘿......』
許洛&蔡進:『呀!!!!!!!!!!!!!!』突如其來鄭詩的聲音,嚇倒了二人,並高叫來
鄭詩:『嘻,嚇到你兩個呀,你地的確殺左我,但唔好唔記得我係滅殺之侀入面既鄧珊,念力就係我最大既武器,我冇左呢個肉身隨時可以佔據第二個,下次你地再見到我就唔認得我架啦,嘿嘿』
許洛:『死八婆,屌你老母,夠彊就唔用念力唔用速度同我隻揪,睇下我打唔打撚死你個仆街』
蔡進:『算啦,佢都好似走左,希望唔好再見到佢啦........』
鄭詩:『邊個話我走左架,我仲係度,我而家真係走啦,臨走講多句,我真係有d鐘意你兩個,嘿嘿.........』
許洛&蔡進寒一寒後,心想:你果然係個煩死人既死八婆
而二人位置佐敦,剛撞入了一間小食店,而且看似走不了出去般,就殺了店內的喪屍後,發覺原來已經到中午,均感到非常之肚餓,於是就狼吞虎嚥般食東西
一陣狂風暴雨後(?)二人已經感到十分飽滿,就開始找路離開店鋪,鋪位有個度門可直上樓上
但一開門立即彈了一隻喪屍犬出來,幸好二人閃避得到,掃殺喪屍犬後,就上到樓上
雖然見到有個窗口,但從窗上可見到,有成堆的喪屍正在樓下徘徊著,令他們即時就打消了念頭
蔡進:『咁點算呀,前進後退都走唔到......』
許洛:『定d黎.......(此時注意到有一堂樓梯,且有個風口位)咁啦,用條梯爬上個風口位走啦』
轟開窗口後,二人就爬上窗口,誰知...........

頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
回復下我啦!!!唔該!!!

本帖最近評分記錄
S.   2007-3-20 08:37 PM  代幣  -3   惡意灌水
頂部
{離.~恨
吹水學徒

會員編號 77231
精華 0
積分 3514
帖子 1498
威望 0 點
I-See幣 11138 錢
GAME幣 401 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-11-25
註冊天數 6793
狀態 離線
  只顯示 {離.~恨 的帖子
快的post啦..真係好好睇呀...

頂部
Wing748
初生嬰兒

會員編號 284878
精華 0
積分 305
帖子 9
威望 0 點
I-See幣 11012 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 Wing748 的帖子
十卜十卜你!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

本帖最近評分記錄
S.   2007-3-20 08:38 PM  代幣  -3   惡意灌水
頂部
匿名
中級會員

會員編號 264917
精華 0
積分 1094
帖子 445
威望 0 點
I-See幣 13874 錢
GAME幣 881 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-1-21
註冊天數 6371
狀態 離線
  只顯示 匿名 的帖子
快的post啦
十卜十卜...]]

wky_F@hotmail.com

頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
第十四集

第十四集
轟開窗口,攝進二人眼內的,是一名男子,安靜地享用茗茶,坐在華麗的椅子,穿著華麗的黑色視覺系服,放下他的那杯茶後,就彈起結他來
這種情景比五十隻喪屍圍攻還要恐怖,現在的時況,竟然有個人,用著華麗的東西,在破爛的房子內,彈起結他
??:『嘿嘿......等你地好耐啦』
許洛:『你係邊個?做咩你會係呢度,唔走難??』
??:『下,你地估下我係邊個??』
許洛隨手拿起一把手槍指著那人的頭,說:『仆你個街,我地唔得閒同你玩,到底你係邊個!!!!』
??:『喂喂!!!冷靜d冷靜d,我係人黎架,不過我一d武器都冇,頭先係樓下聽到有人撞爆度門入去果間小食鋪,估到你會走上黎,所以係度飲定茶等你』
許洛:『即係你都係等人救果d??』
劉安:『係呀,我叫做劉安呀,我知道點走架,我帶你地去個出口,但你地保護我好冇?』
許洛和蔡進都感到無奈,突然多個毫無攻擊力的同伴,可惜不能見死不救
於是一行三人循著劉安帶走的通道,一路行,上到地面,已經是美利華廣場前面
蔡進:『呼,原來已經走到咁遠架啦』
許洛:『係呀.........咦V \/\/專門店就係入面呀,我想要一隻好想要既介指呀』
蔡進:『去乜撚野呀,拎左第日都變廢物啦』
劉安:『咪俾佢去囉,你地咁多架生.......話時話,俾件我丫』
蔡進:『唔得,要到我地完全覺得你係冇危險先』
劉安細聲說:『仆你個臭街.....咁多把比一把我都唔得......小心陣間俾喪屍咬撚死呀』
蔡進&許洛:『你講咩野話??』
劉安:『喔,冇野呀,兩位大佬,我黎帶路丫』
美利華廣場內部一片凌亂,要多噁心就有多噁心,內臟隨處可見,屍體卻一個都沒有,相信都成為了喪屍
蔡進:『拎撚完未呀仆街,呢度好撚恐怖呀』
許洛非常大聲地叫:『你老母,拎左啦,等一分鐘都唔撚得』
好明顯地,因為許洛的叫聲,換來的是"嗚嗚嗚"的聲音
差不多黃昏,廣場內亦沒有燈光,暗處走出了一大堆的lv2......
蔡進:『哇,屌那媽,打飛機呀!!!!』
許洛:『仆街,走呀』
回一回望,已經見到劉安用快得離譜的速度從門口離去
許洛:『食屎狗,走佬你就最快』
蔡進:『咪講啦,走啦!!!多多子彈都唔夠你射呀』
二人迅速逃走,但由於那堆lv2的速度也不怎麼慢,所以一直追緊在二人的背後
""嗶嗶!!!!嗶嗶!!!!""
劉安駕著貨車說:『兩位令仔,做緊電波少年??坐唔坐順風車咁呀』
二人二話不說就跳上車了,銀狼也以最快速度向星光行方向逃去。冒求盡快甩掉數量驚人的lv2
到了文化中心附近,三人都同時向後望,再也見不到有任何lv2追來,抹了一額子汗,但車子突然被擋下,且車頭被提起了......

頂部
luv-3-shan
初生嬰兒

會員編號 292845
精華 0
積分 309
帖子 4
威望 0 點
I-See幣 10992 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-22
註冊天數 6311
來自 香港
狀態 離線
  只顯示 luv-3-shan 的帖子
之後呢? 你最好小心D作!

頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 luv-3-shan 於 2007-3-22 07:38 PM 發表
之後呢? 你最好小心D作!

你想恐嚇我?

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...