加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [改編]喪屍之逆襲(有十五話)
載入中 ...
Wing748
初生嬰兒

會員編號 284878
精華 0
積分 305
帖子 9
威望 0 點
I-See幣 11012 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 Wing748 的帖子
good   !!!

本帖最近評分記錄
S.   2007-3-20 08:37 PM  代幣  -3   惡意灌水
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
I-See幣 11118 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 aa748159263 的帖子
第九集

第九集  
走了三分鐘後,猛用在輝的家中得到的武器殺掉附近的喪屍後,就坐在路上
蔡進:『你做咩呀,由頭先你一粒聲都冇講過啦,咪扮撚哂酷咁啦』
許洛:『............我鐘意分分,我亦知道佢點解唔跟住我地』
蔡進:『下....咁你都..............咁點解佢唔跟住我地?』
許洛:『佢並唔係咁鐘意我........唉.........我天生都冇咩魅力架啦.........』
蔡進:『..........................................』
許洛垂頭地看著旁邊的電單車,當走到車子旁邊,正想與蔡進離去時,聽到梁分的尖叫聲(其實與屋子相差不太遠,因為一路都是見喪屍就走去爆頭,走得不太遠)
許洛:『分分.......?分分!!!!!!!!!!!!!』
蔡進:『喂!!!等埋我一齊番去!!!』
許洛用手槍射中兩個喪屍後,就用純熟手勢就開始乘回屋中(蔡進已經坐上了車)
很快,二人就回到屋子旁,和他們剛離開時相比,現在明顯地被毀壞,破爛了很多地方
『砰』屋子的正門突然爆開,煙霧四起,煙霧中飛出一個人影,掉墮在地上
張輝:『咳咳.....你地做咩番黎呀』
許洛:『聽到有事嘛,發生咩事呀!!!!!!』許洛明顯露出一副非常緊張的神情
張輝:『就當你們離開一分.....咳咳...一分鐘左右,有隻怪物爆左一度牆......之後佢就不斷破壞啦.....佢可能就係果個改造人...』
許洛:『咁分分呢,佢係邊呀!!!!!!佢係邊呀!!!!!』許洛表現得非常激動,可能他很想知道她有沒有發生什麼事
張輝一言不發,只是寂寂的指向門口......
煙霧中有一個人樣,就是梁分,她本來神情表現得非常痛苦,但見到他們後,卻微笑起來
梁分:『識到你真係好.......多謝你...許洛............................』
說完之後,梁分的頭就不見了,只見血花四濺,許洛呆了看著剛剛梁分的方向
『o胡o胡o胡o胡呀呀呀!!!!!!!!!!!!!!』
一隻比之前見過的怪物強勁,手執兵器的怪物,煙霧散去後,身影開始露現.......

來介紹今次的boss『改造人-----滅殺之侀.鍾真』
基本上與LV2的外形差不多,但沒有外露的心臟之餘,身形上亦比Lv2高
擁有出色的速度,雖然未及fly hunter-豕一般的快速,但都已經有非常無敵的速度
力量在喪屍之上,簡直近乎完美,缺點是沒有智商,只是純粹的殺人(喪屍)
改造人-----滅殺之侀亦有分等級,而目前對付鍾真這種則是排尾二的
缺點::::所有滅殺之侀都有一個非常之失敗的缺點,但又非常神奇且有趣,就是槍械只能令其速度減慢(某些武器甚至可以令他不能行動幾秒)
但,槍械依然不能傷他分毫
想傷害他,唯有用近身武器或肉體攻擊滅殺之侀(力量不強的也可以一拳令其斷掉手臀或是身體開了大洞)
但必須打到只剩下一些不能動的部份或完全消滅,才正式死去
(另外有一點補充,滅殺之侀系列會在香港投下五個,鍾真是其中一個。另外,隨著不同等級,能力都有所不同,最高級的速度比豕快一倍。而最強的頭十名,會有一種神奇的能力)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
-希Jaiii`
吹水學徒
[H]eI

會員編號 192037
精華 0
積分 4551
帖子 2414
威望 0 點
I-See幣 19830 錢
GAME幣 573 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-7-22
註冊天數 6554
來自 估到咪話比你知囉=P
狀態 離線
快d開埋第10話啦~+卜你

頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
第十集

第十集
『???呀呀呀呀!!!!!!!!!!!』鍾真在不停呼叫著,但暫時沒有作出任何攻擊的行動,而鍾真好像少了一隻手般.........
許洛:『分分呢,你條含撚咀俾番分分我呀!!!!!!』
蔡進:『許洛!!冷靜呀,呢隻野同我地之前見過既怪物唔同架』蔡進想拍許洛的肩膀,制止他的行動,但被許洛大力甩開了
許洛一直衝過去,更用槍不斷射向鍾真,但似乎鍾真一直都是毫無損傷,蔡進想幫一幫許洛手,但被張輝按住了
張輝:『蔡進.........你過一過黎,有野同你講,快』
蔡進:『做咩?我要去幫蔡進手呀』
張輝:『聽埋我講先啦....我床下底有支火箭炮,你快d去拎啦,不過得四粒子彈架咋.....』
蔡進:『嘩,火箭炮都有,格靈你有冇呀』
張輝:『快d去啦......咪係度鳩up啦』
於是蔡進趁著二獸(?)決戰時,就走入屋,去床下底伸手
蔡進:『唔........係呢盒啦我諗』
蔡進將一個笨重得厲害的盒子拿出來,打開竟然是個奇怪的結他
蔡進:『下,乜鳩黎架呢個,火箭炮呢』
拿開結他,見到一個類似是火箭炮的物體,沒有想像中的大份,但也不小
蔡進:『就係呢支野啦下話....哇屌,咁鬼重既.....起碼30kg喎,唔理啦,衝出去先』
蔡進拿到去門口剛好見到鍾真將許洛打飛,許洛撞上一棵樹,而鍾真則走過去,想舉起它的劍,準備砍下去
看到如斯狀況的蔡進,當然是想也不想就舉起了手中的火箭炮,向那鍾真轟去
被火箭炮轟中的鍾真動也不動的站在原處,像是想砍下去的樣子,但一直都是擺著那個姿勢,而且毫無損傷
『屌........屌你老母!!!!!!打撚死你個仆街!!!!』許洛拿起散彈槍,倒轉支槍來揮向侀的頭部,侀的頭應聲爆破,一堆噁心的汁液掉在許洛的身上
許洛見到自己居然一下就打爆了侀的頭部,當然不放過這個大好機會『仆街啦,咁撚鐘意殺人,打撚到你個仆街由呢個世界上消失!!!!』
不久,侀已經從世界上消失,地上只剩下一堆噁心,且發臭的橙色汁液
許洛:『分分呢.........分分去左邊???』
輝:『你周圍...........搵下,可能佢避緊呢』
許洛就開始發狂地到處找分分,見到有一隻喪屍.............正在咬緊粱分的頸部
許洛:『你老母!!!!!邊撚個俾你咬佢架!!!!』許洛拿起散陣向喪屍的頭部,『砰』的一聲了結那隻喪屍
許洛:『分分.......你沒事嗎......?』許洛長髮裡道出一道淚痕
粱分:『我唔緊要........哈哈,避黎避去,都係要死.....』
許洛:『你唔好講野啦..........我唔想你死呀........』
粱分:『你要好好生存落去呀........我岩岩講左果句野之後,係用手向後揮,之後我就走左黎呢度,點知會有喪屍.....大難不死,都唔一定有後福呢....哈哈』
許洛:『嗚.......如果我頭先冇走就好啦..............』
粱分:『唔關事既......你而家用槍解決我啦,我唔想做喪屍』粱分用著微笑說著,但仍有幾道淚痕
雖然許洛拿了一把手槍出來,但不敢射粱分
粱分:『多謝你呀......許洛......你永遠都係我既......好朋友......永別啦....』之後就搶了許洛的槍,向太陽穴開了一槍
許洛:『分分..............嗚哇哇哇呀呀呀呀!!!!!!!!!!!!!!!』面對所愛的人死去,許洛只能盡情的濠叫
徘徊在許洛的腦海中,除了一段又一段與粱分的回憶外,更存在著一首歌.......

把每天....當成是末日來相愛...一分一秒...都美到淚水掉下來
不理會....別人是看好或看壞...只要你勇敢....跟我來
愛 ......不用刻意安排....憑感覺去親吻相擁....就會很愉快
享受現在....別一開懷就怕受傷害.....許多奇蹟我們相信....才會存在
死了都要愛!!!!不淋漓盡致不痛快.....感情多深只有這樣
才足夠表白....死了都要愛....不哭到微笑不痛快....宇宙毀滅心還在...........

頂部
Wing748
初生嬰兒

會員編號 284878
精華 0
積分 305
帖子 9
威望 0 點
I-See幣 11012 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 Wing748 的帖子
快!快出十一集la,好想看呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

頂部
{離.~恨
吹水學徒

會員編號 77231
精華 0
積分 3514
帖子 1498
威望 0 點
I-See幣 11138 錢
GAME幣 401 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-11-25
註冊天數 6793
狀態 離線
  只顯示 {離.~恨 的帖子
真係幾好睇喎..快的post啦...

頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
比d回覆我啦!!!!

頂部
暗~
初生嬰兒

會員編號 199074
精華 0
積分 410
帖子 47
威望 0 點
I-See幣 10780 錢
GAME幣 417 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-8-9
註冊天數 6535
來自 world
狀態 離線
  只顯示 暗~ 的帖子
正呀~~
期待中...快d出

頂部
aa748159263
初生嬰兒

會員編號 284845
精華 0
積分 378
帖子 38
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-6
註冊天數 6327
狀態 離線
第十一集

第十一集  
鏡頭一轉,又去到蔡進與張輝那方面
蔡進:『呼.........好累,點呀你,冇事丫嘛???』
張輝:『其實都冇咩事既.........係俾佢打左一拳飛左出黎o者........許洛呢??』
蔡進:『佢去緊搵梁分呀.......好彩你突然話俾我知有火箭炮o者!!!如果唔係?家剷左好耐啦』
張輝:『係呀!!!果支野仲要係冇耐之前入........真係好好彩................』
二人此時心想,火箭炮用完,如果下次還有改造人..........就死定了
他們在想東西時,發覺許洛正抱著梁分的屍體出來
蔡進:『許洛!!!!!佢........做咩呀?』
許洛已經哭得沒有眼淚,只是輕輕的說:『佢死左』
蔡進&張輝:『下!!!!!!!!!!!!!』
許洛亦不想再多說話,就將梁分抱進屋裡,放下後,就狠下心向她的額頭開了數槍
抹了抹眼淚,就坐了在地上,呆了好一會兒
蔡進&張輝看見裡面的情況,兩人同時說:『唉,入去拎罐啤酒飲啦』
----------------------------晚上-----------------------------------------------
蔡進&張輝已經睡著了,而許洛亦完全恢復了理智
拿了罐啤酒,點著了一支煙,就走了出去
看著天上的月亮,有著許多的愁思(雖然此時仍有一些喪屍,但走近不久就被許洛用槍殺掉)
『分分.......你係天上一定要保重......我唔會辜負你既期望,我會繼續生存落去!!!!』許洛心想
這個晚上就隨著梁分離去的悲傷而逐漸過去................
----------------------------早上-----------------------------------------------
許洛:『呀輝,你經過d咁既事都仲係要留係度?』
蔡進:『唔.......今朝有個fd打俾我,佢話入黎同我一齊走』
許洛:『咁呀.........你鐘意啦,咁我地行啦,有命既,再見啦』
輝:『係!有命再見啦!!!!!!!!』
二人相擁一起後,在武器庫裡拾好雖然用的裝備後,就開始往著富健的停車場走去
蔡進:『點呀,今次又偷咩車呀??』
許洛:『你鐘意啦........果架好似唔錯喎』直指著一架林寶堅尼跑車
蔡進:『都好,過去爆佢架車先XD』
許洛:『唔!!』
一頓時間後,二人就商量去那裡好
蔡進:『去旺角好冇呀,果度應該有好多差佬架』
許洛:『你都白痴既,旺角咁旺,應該一早被d屎忽鬼清左場啦,去尖咀就得,起碼尖咀冇咁多喪屍之餘,又經過旺角睇下』
蔡進:『你話點咪點囉』
開往尖沙咀的期間,撞死了不少喪屍,但二人卻不斷在車上談天
許洛:『哈,估唔到係青衣係我地兩個人走出黎,入到屯門,再揸車出黎既又係得我地兩個』
蔡進:『係呀..........都冇人估到呢』
許洛:『算啦.........我地兩個好兄弟黎架嘛』
蔡進:『當然啦,仲駛講既咩,哈哈................喂,等等,停車!!!!!!!!!』
許洛:『!!!!!!!!!』

頂部
{離.~恨
吹水學徒

會員編號 77231
精華 0
積分 3514
帖子 1498
威望 0 點
I-See幣 11138 錢
GAME幣 401 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-11-25
註冊天數 6793
狀態 離線
  只顯示 {離.~恨 的帖子
快的post啦...好睇喎....

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...