加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [原創][書面語]*樂壇新進歌手的他..>偏偏愛上平凡的[她]
載入中 ...
高級督察
中級會員

會員編號 3062
精華 0
積分 1687
帖子 488
威望 0 點
I-See幣 8200 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-3-29
註冊天數 6969
來自 香港政府
狀態 離線
  只顯示 高級督察 的帖子
[原創][書面語]*樂壇新進歌手的他..>偏偏愛上平凡的[她]

___________〝明星ソ戀﹞﹞﹏*_________

她,是一個漂亮、可愛的女孩

學校所有人,也很喜歡她,也很疼她

不過,在她心底裹,有茧L限的悲傷、悲痛

擁有謎一樣背景她,擁有一個重要秘密的她,會怎做

他,是一個英俊、有型的男孩

在學校裹,他是一個超級萬人迷

不過,他並不響往這種生活的呢

他響往的是,自由、自在的生活

當他們相遇的時侯,究竟是禍是福呢

第1回﹏﹡

﹝﹝就會想歸去 父母親的堡壘 不管麻煩事幹﹞﹞

琳:喂!﹝還末睡醒 )

韻:好悶牙,陪我出街吧!!(哀求的語氣)

琳:你一個去不行嗎?(不耐煩地說)

韻:是牙!!(大聲地說)

琳:唉∼怕了你啦,在哪兒等?(無奈)

韻:唔。.........12時在我家門口等!(好開心地說)

琳:○K∼○K!(沒好氣地說)

韻:好野!

琳:拜∼(立刻收線)

掛線後,琳看看鐘,已經ll:57!!她立刻刷牙、洗臉,已經沒有時間換衣

服了!她直情不換了,T–shirt、短褲算了!然後她衝過去對面的鐵閘按

門鈴.........

韻:你遲了l分22秒牙!(看著手錶有點生氣地說)

琳:大佬!!你ll:57打俾我,我已經立刻刷牙、洗臉,我連頭也沒有梳
呢!(比韻更生氣地說)

韻:鵅H!你的頭髮已經長及腰了,不梳的話很易打結的。

琳:拜你所賜!!(很生氣地說)

韻:算吧!你的頭髮不梳也很直牙!行街吧!!(扯開話題)

跟著她們去到離家較近的廣場逛逛,忽然........

韻:咦?!那邊好像很熱鬧呢!!(好奇地說)

琳:不如行過去看看吧!!(有點好奇)

韻:好牙!(好開心地說)

跟著她們行到過去................

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
高級督察
中級會員

會員編號 3062
精華 0
積分 1687
帖子 488
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6969
來自 香港政府
狀態 離線
第2回﹏﹡

行到過去,因為太多人,連擠到擠唔入。不過看見那些「蕃薯」舉起的牌和叫聲

就知道是誰了。他就是新進歌手一藍司朗,他正唱荂u白色毛夜」。

又係得個樣!!琳心諗。

韻:好好聽牙!!(好陶醉地說)

琳:好聽個屁!!!(一面說一面怒啤藍司朗)

韻:喂牙!唔好對人有甘大成見la!(望住琳,有d惱)

琳:你一向都唔純拜呢類型既歌手架?!(總係怒啤藍司朗)

韻:鵅H!係牙!不過他真係唱得好,而且鐘意聽唔代表我純拜他牙?!(理所當然地說)

琳:。。。。。。(無言)

話甘快,就到鷜苤u蕃薯」上台同藍司朗一齊玩既環節。很多「蕃薯」不斷說

荂GM我,M我。。。。。。

朗:唔。。。。。。果位穿T–shirt、短褲、頭髮好長的女仔。

大家會唔會有d驚奇朗會M琳上台玩呢?呢個就要靠大家既想像力la>W<

韻:叫你牙!!(好驚訝甘同琳說)

琳:走啦!!(拉住韻的手想走)

點知,保安已經拉鬫o上去=•=她不斷向韻說救命,韻企起原地唔知點做好。

琳上台之後(正確黎講應該係俾人拉上台= =)。。。。。。

主持:恭喜呢位甘好運既fans!(笑笑口走理去琳度)

琳:好你老鼠!總有牙,你隻眼有問題架?!你邊隻眼見到我係他「蕃薯」!!(叉住腰說)

主持:憑你企起呢度!!(好大聲)

琳:哈∼企係度就係架??甘你係米他「蕃薯」牙??(指住主持)

主持咩都冇講,他係琳既耳邊講:大佬牙!!我都係想M兩餐飯食姐,唔好甘為

難我la!!(哀求既語氣)

琳聽到之後都覺得是的,我討厭藍司朗姐,又唔係討厭他,不過個主持又係衰

既,他有權叫藍司朗選個第Я個的,而且他甘樣衰又甘串(琳多數睇人地個樣黎

判斷果個人既性格=•=)。。。。。。

究竟琳會唔會玩呢?!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
高級督察
中級會員

會員編號 3062
精華 0
積分 1687
帖子 488
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6969
來自 香港政府
狀態 離線
第3回﹏﹡

琳最後都決定驉E•••••玩!!唔係因為佢可憐個主持,而係因為費時浪費佢寶

貴既時間=•=

琳:唉∼好啦!(無奈甘講)

主持:多謝你!!(好似見到有一絲處光)

跟住琳俾主持逼鬙h朗身邊,琳見到朗係度偷笑,而且琳總聽到後面有人係度笑近

主持:好啦!我地開始遊戲啦!!(舉起一隻手講)

主持:遊戲玩法,呢位小姐答一條問題,答中就可以鍚朗塊臉一下!!

朗既「蕃薯」:嘩∼∼∼∼∼(好大聲)

主持:朗係咩星座??(問琳)

琳:um。。。。。。(望住係台下面既韻)

韻:天•秤•座(望住台上面既琳,做口形)

琳同韻差唔多由細識到大,所以琳點會唔知韻想講咩呢?

琳:天秤座!!(準確而肯定甘望住主持答)

主持:恭喜你!!你可以錫朗塊臉一下!!(笑住同琳講)

琳:可唔可以唔鍚同個範圍唔一定係臉架??(問主持)

朗:好,冇問題!!(朗心諗:呢個女仔真係得意)

你地估下琳會點做?!

本帖最近評分記錄
Kary``   2006-9-20 07:04 PM  代幣  -3   違規版規
頂部
jenny0050010
高級會員

會員編號 164634
精華 0
積分 1764
帖子 607
威望 0 點
I-See幣 14470 錢
GAME幣 136 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-5-16
註冊天數 6556
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 jenny0050010 的帖子
幾好睇牙~
快d post啦~

頂部
C;
吹水學徒
CRYSTAL`

會員編號 199766
精華 0
積分 3756
帖子 1270
威望 0 點
I-See幣 10751 錢
GAME幣 531 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
註冊天數 6469
來自 ?_?
狀態 離線
  只顯示 C; 的帖子
好 睇~十卜梨>333<

頂部
~小波音~
嬰兒上路

會員編號 89550
精華 0
積分 1305
帖子 56
威望 0 點
I-See幣 13118 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-12-21
註冊天數 6702
來自 ~天堂~
狀態 離線
  只顯示 ~小波音~ 的帖子
十卜....好好睇呀...冇啦?>?

頂部
依琳
初級會員

會員編號 112148
精華 0
積分 738
帖子 191
威望 0 點
I-See幣 11220 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-2-1
註冊天數 6660
狀態 離線
  只顯示 依琳 的帖子
真係你作個咩???
點解我睇到50幾隻既??

頂部
ξ﹊ar瑜◇′↘
認證會員
– —╴我算得上甚麼゚ ..

會員編號 227069
精華 0
積分 1815
帖子 843
威望 0 點
I-See幣 14369 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-11-6
註冊天數 6382
來自 ♣` 矮 人 村..*
狀態 離線
快d作落去啦...
好好睇呀!!!!

頂部
kagomeP
初級會員

會員編號 234479
精華 0
積分 670
帖子 140
威望 0 點
I-See幣 12605 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-11-22
註冊天數 6366
來自 ▌+ ┐垃圾堆填區×||!!
狀態 離線
  只顯示 kagomeP 的帖子
好想知姖會點做啊~~!!
快D POST出嚟啦~~!!
好想睇啊~~!!

[url=http://jps_nikki.mysinablog.com/]日本明星日記網[/url]
頂部
kawai1217
初生嬰兒

會員編號 262042
精華 0
積分 309
帖子 3
威望 0 點
I-See幣 10988 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-1-15
註冊天數 6312
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 kawai1217 的帖子
真係你作嫁咩!?
我睇左一大半啦wo-.-

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...