I-See 論壇 » 心事討論區 » 發洩區 » *~不平等之家~*

2007-5-19 07:29 PM billyshe
*~不平等之家~*

我個家庭真係好唔公平!!!我有兩個家姐,媽媽,爸爸,婆婆各一個。點解我話唔公平?因為,我兩個家姐成日唔勞力,阿爸(種)成日都冇條件咁買野比佢地。我都好想阿爸買多d野比我,不過佢成日都問我有冇條件同佢交換......唔只呀!鍾衰都有呀!!!我係學鋼琴的,我間睡房有部鋼琴,鐘要同婆婆睡上下格床,佢鍾間細d間房比我呀!!!好!我唔同佢計這樣,仲有第二d同佢計。我同婆婆一間房,剩下的空位只夠一個人行,當我練琴時,婆婆成日都要出出入入,搞到我成日練唔好d琴,比教琴老師投訴,我已經講左比佢聽件事係點,佢鍾話我找(直)口,真係想死呀!!!這樣唔係最衰,以下的事係會令我哭泣的,就係......每晚食飯,我成家人(媽媽,婆婆除外)都句句針對我,每句都有骨。有一次,食晚飯時,佢地(媽媽,婆婆除外)開始有計劃地針對我,當阿爸同二家姐話我時,大家姐同媽媽講我之前做錯左d野,當時,我已經覺得生存係冇意義的,仲哭左出黎......好彩,我媽咪冇比大家姐的說話影響,如果唔係,我想應該唔可以在這個論壇同你地講野啦~

以上內容全部都係真實的,係我親身體驗的。
為左唔想再比佢地搞到我哭,希望你地投票,我會比阿爸睇結果嫁,多謝><

[[i] 本帖最後由 billyshe 於 2007-5-19 06:21 PM 編輯 [/i]]

2007-5-19 07:52 PM Yuli~
你牙爸好偏心呀!!

2007-5-19 08:45 PM 彤兒`
我投左 真係一個[不平等之家]!
我都好同情你,你哥兩個咩家姐黎嫁..咁話個牙妹都有既!
你家姐佢地係咁既都無計,吾可以改變..但係你可以吾受佢地氣!
有D屋企係大要讓細,而有D屋企係細要讓大,,
我係你既心聲中知道你屋企係要細讓大既. (我都係
加油.吾好喊比佢地睇!如果吾係佢地會一直蝦你!
佢地話你既時就行開下..等自己無咁辛苦啦,,吾好唸死!死你一個最笨既解決問題的方法

2007-5-19 10:38 PM billyshe
多謝><多謝你地的支持,我一定會堅持落去嫁^^

2007-5-19 10:41 PM 咇仔
支持住呀=]
你呀爸有D過份喎
做姐姐既唔係應該錫下個妹既咩
點解仲要句句有骨@@

2007-5-20 12:48 AM 【└鱔魚┘】
我仲慘啦...
我個牙哥之前打我天嫁...
我牙爸牙媽都冇話佢><''

2007-5-20 12:29 PM billyshe